Oldal kiválasztása

Rólam

Sziasztok!

Lilla vagyok, 1988-ban születtem, egy olyan családban, ahol érték az utazás. Apukám családja generációkra visszamenőleg tengerész volt, anyukám felmenői örmények. Már kicsinek is sokat hordtak erre-arra (külföldön jött ki az első fogam és az első lépéseim is ott tettem meg). Gyerekkorom egyik legmarkánsabb emléke, hogy akár egy éven keresztül is, de a következő utazásra gyűjtünk. Így működöm én is.

18 éves voltam, amikor először utaztam teljesen egyedül – bár akkor még csak a szomszédba – ám azóta ez a vágy koránt sem csökkent, sőt. Egyetemi éveim alatt minden lehetőséget igyekeztem kihasználni, hogy külföldre mehessek, kinn tanulhassak. Így éltem már Norvégiában, Dániában és Izlandon is, kisebb-nagyobb ideig; illetve megannyi külföldi tréninget megjártam. Mióta kenyérkereső is vagyok az egyetem mellett (ha a szakmám érdekel, itt tájékozódhatsz [katt!]) azonban már máshogy is utazom.

Számomra az utazás belső út is: elvonulás. Szeretem felvenni mind magammal, mind a látogatott országgal kapcsolatban a csendes kívülálló szerepét ezekben az időszakokban. Célom, hogy felfedezzem magam és az adott kultúrát annyira belülről érzékeljem utazásaim során, amennyire csak lehetséges. Legelső napló bejegyezéseim is így születtek.

Ez a blog gyűjtőhelye ezeknek az útinaplóknak, illetve folyamatosan dokumentálja az újabb élményeket és utazásokat is. Remélem, élvezettel olvasod majd. Indulj velem, s viszlek magammal. 

L.

Norvégia, 2018.